Meny

Niger sier 38 Boko Haram-krigere er drept

Graffiti på en vegg i byen Bama i Nigeria fordømmer Boko Haram som onde. Arkivfoto: Afolabi Sotunde / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Niamey (NTB-AFP): 38 Boko Haram-krigere er drept i militæroperasjoner sørøst i Niger, opplyser en talsmann for landets forsvarsdepartement.

Styrker fra Niger og nabolandet Tsjad gjennomførte aksjonene i Diffa-regionen.

– To soldater ble lettere såret og på fiendens side ble 38 terrorister drept, sier talsmann Moustapha Ledru i Nigers forsvarsdepartement til en statlig TV-kanal. Han sier også at store mengder våpen og ammunisjon er beslaglagt. De felles operasjonene ble gjennomført mellom mandag og onsdag i området rundt landsbyene Gueskerou og Toumour.

Ifølge landsbyboere og hjelpearbeidere overfalt Boko Haram Gueskerou mandag, men drepte ingen.

– Angrepet skapte likevel frykt i befolkningen. Angriperne tente på hus og stjal mat og medisiner etter å ha plyndret butikker og et apotek, sier en hjelpearbeider til nyhetsbyrået AFP.

Islamistgruppen Boko Harams sju år lange væpnede opprør har kostet minst 20.000 mennesker livet i Nigeria og i grenseområdene i nabolandene Niger, Tsjad og Kamerun. Over 2,6 millioner er drevet fra hus og hjem. Angrepene i Diffa-regionen i Niger startet i februar i fjor. (©NTB)

Populært