Meny

Ny bronsemedalje til Sarah Louise Rung

Sarah Louise Rung sikret seg fredag kveld sin femte medlaje i årets paralympiske leker i Rio. Arkivfoto. Sergio Moraes / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rio de Janeiro (NTB): Sarah Louise Rung svømte inn til en overraskende bronse på 50 meter rygg i Paralympics i Rio fredag. Det er hennes femte medalje i lekene.

Rung har dermed tatt flere medaljer enn hele den norske OL-troppen gjorde i lekene for funksjonsfriske forrige måned. 50 meter rygg var ikke blant distansene der hun regnet med å hevde seg i årets Paralympics. I Paralympics har den norske troppen nå til sammen sju medaljer.

Svømmeren ble nummer fire i forsøksheatet på 50 meter rygg og kvalifiserte seg til finale med tiden 49,37. I finalen kuttet hun tiden med nesten fire sekunder og svømte inn til 45,40

Torsdag tok Sarah Louise Rung sin andre gullmedalje i De paralympiske leker i Rio de Janeiro. Hun nærmest parkerte konkurrentene, vant overlegent, og hun satte i tillegg ny personlig rekord på 200 meter medley.

Lørdag er siste konkurransedag for Rung, hennes sjuende konkurranse på ti dager. Også på 100 meter fri lørdag vil Rung trolig være med å kjempe helt i toppen. Målet hennes før mesterskapet var å ta flere medaljer enn i London for fire år siden, og det målet har hun nå nådd. (©NTB)

Populært