Meny

Michelle Obama driver valgkamp for Clinton

Michelle Obama drev fredag valgkamp for Hillary Clinton. Bildet er tatt da førstedamen deltok på et arrangement sammen med musiker Nick Cannon ved Howard University i forbindelse med at skoleåret startet igjen. Foto: Joshua Roberts / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fairfax (NTB-AP-DPA): USAs førstedame, Michelle Obama, hadde fredag sitt første oppdrag som del av Hillary Clintons presidentvalgkamp.

Obama advarte unge velger mot å gå lei eller gi opp valget i 2016, «særlig med tanke på alternativet». Den populære førstedamen ble møtt av taktfaste rop om «fire år til», en bekreftelse på at mange gjerne skulle sett at hun og ektemannen kunne fortsette jobben i Det hvite hus. Obama svarte at de skulle arbeide for det amerikanske folket resten av livet. Samtidig la hun ikke skjul på at paret står overfor en overgangsperiode.

– Mannen min trenger en ny jobb, og jeg trenger en ny jobb, sa hun. Begge var advokater i Chicago før de tok fatt på politikken.

– Men før vi flytter ut, må vi rydde og vaske skikkelig, så vi får tilbake depositumet, spøkte hun

Michelle Obama begynner å seile opp som et av Clintons viktigste kort, ikke minst når det kommer til å overbevise dem som støtter Obama, men ikke er like entusiastiske når det gjelder hans demokratiske arvtaker. Samtidig er det en utfordring for valgkampapparatet å få førstedamen til å forplikte seg til flere arrangement.

I sin første soloopptreden på Clintons vegne, kom Obama med en rekke stikk mot Donald Trump, men uten å nevne navnet hans. Blant annet fikk de fremmøtte i Fairfax like utenfor Washington høre at det å være president «overhodet ikke ligner på reality-TV».

Populært