Meny

Sikkerhetsrådet avlyser Syria-møte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-AFP): FNs sikkerhetsråd avlyser et planlagt møte om Syria fredag, opplyser diplomater.

Etter planen skulle Sikkerhetsrådet fredag kveld diskutere detaljene i våpenhvileavtalen som er utarbeidet av USA og Russland. Også utlevering av nødhjelp og felles innsats mot islamistgrupper skulle tas opp på møtet.

Den opprinnelige våpenhvilen gikk ut fredag kveld, men Russland har foreslått å utvide den med 72 timer. Utlevering av nødhjelp er fortsatt på vent i de krigsherjede områdene, og USA har ikke svart på Russlands forslag til utvidelse.

USAs president Barack Obama sier fredag at han er dypt bekymret for at den syriske regjeringen fortsetter å hindre humanitær bistand i å komme fram, til tross for at våpenhvilen har ført til en markant nedgang i volden i Syria, melder Reuters.

– USA kommer ikke til å ta de neste skrittene i avtalen med Russland, før vi ser sju sammenhengende dager med redusert vold og varig humanitær adgang, understreker presidenten i en uttalelse.

Russlands FN-ambassadør Vitalij Tsjurkin sa torsdag at Sikkerhetsrådet på onsdag kan vedta en resolusjon til støtte for avtalen, parallelt med at det holdes et høynivåmøte om Syria samme dag. Både USAs utenriksminister John Kerry og hans russiske motpart Sergej Lavrov skal etter planen delta i samtalene i Sikkerhetsrådet, som holdes på siden av møtene i FNs hovedforsamling. (©NTB)

Populært