Kapteinens perle ga Liverpool-seier

Jordan Henderson ble matchvinner i London fredag. Foto: Dylan Martinez (Reuters / NTB scanpix)

Jordan Hendersons stjernetreff før pause skilte lagene da Liverpool slo Chelsea 2-1 i engelsk eliteserie fredag.

Dermed tok Liverpool en meget sterk seier og klatret til fjerdeplass på tabellen. To poeng skiller opp til ligaleder Manchester City, som får besøk av Bournemouth lørdag.

– Dette var en viktig seier. Vi har vært gode hele uka, så jeg hadde en god følelse foran denne kampen. Vi forsvarte oss strålende og fortjente de tre poengene, sa matchvinner Henderson etter kampen i et intervju vist på TV 2.

– I starten spilte laget mitt briljant. Det var gøy å se på. I annen omgang ble det litt vanskeligere og det ble veldig intenst, oppsummerte Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Chelsea gikk på sesongens første tap, men har likevel bare to lag foran seg i Premier League.

– Vi slapp inn to merkelige mål. Vi burde ha skjønt faren, og det gjorde vi ikke. Vi må reflektere nøye over denne kampen, for dette kan ikke gjenta seg, sa manager Antonio Conte.

Stresset Chelsea

Jürgen Klopps Liverpool-mannskap gikk rett i strupen på Chelsea og stresset hjemmelaget fra første spark fredag. Det betalte seg allerede etter 17 minutter da Philippe Coutinhos svingte et innlegg inn mot bakre stolpe. Brasilianerens gode ball landet hos en umarkert Dejan Lovren, som sikkert prikkskjøt gjestene i ledelsen.

– Det er alltid godt å score, men det viktigste var poengene. I dag framsto vi som et lag, sa Lovren.

Kroaten var tilbake i Liverpools startoppstilling fredag etter å ha stått over forrige helgs møte med regjerende ligamester Leicester med skade. Heller ikke Coutinho var i startoppstillingen mot Leicester, men fredag tok brasilianeren plassen til landsmannen Roberto Firmino.

I Chelsea-forsvaret var David Luiz tilbake for første gang siden overgangen fra Paris Saint-Germain, og brasilianeren fikk mye å stri med.

Ni minutter før pause kunne Luiz og resten av Chelsea-laget lite gjøre da Liverpool-kaptein Jordan Henderson fikk stjernetreff fra distanse. Ballen duppet inn i lengste kryss bak en utspilt Thibaut Courtois i Chelseas mål. Målet var vakkert, og ufortjent var det ikke.

– Jeg prøvde bare å skru den inn i lengste hjørne, og takk og lov gikk den inn, sa en beskjeden Henderson.

Costa skapte håp

Chelsea-manager Antonio Conte hadde lite å være tilfreds med før pause og var neppe blid i pausen. I annen omgang fikk han noe bedre svar fra laget sitt.

Chelsea løftet seg flere hakk og fikk reduseringen laget trengte da Nemanja Matic fant måltyven Diego Costa inne i feltet etter et strålende angrep. Scoringen var spissens femte for sesongen, hvilket sendte ham til topps på toppscorerlista i Premier League.

Nærmere poeng kom imidlertid ikke et litt blekt Chelsea-mannskap som ble kjempet ut av stilen på eget gress.