Meny

Valsvik håper Høgmo følger med

Gustav Valsvik gikk fra Strømsgodset til Eintracht Braunschweig i sommer og har gjort sakene sine bra så langt. Her etter en seriekamp på Marienlyst mot Sarpsborg 08. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Eivind B. Holth): Gustav Valsvik har etablert seg i forsvaret til Eintracht Braunschweig i en fysisk krevende liga på rekordtid. Midtstopperen håper landslagsledelsen følger med.

23-åringen gikk fra Strømsgodset til tyske Eintracht Braunschweig i sommer og har allerede etablert seg som fast midtstopper på laget som topper 2. Bundesliga med full pott. Valsvik har startet alle fire seriekampene.

– Det har gått over all forventning, men nå er jeg bare enda mer sulten på å vise meg fram, sier Valsvik til NTB.

– Jeg kom ned og spilte en treningskamp før seriestart. Siden har ting gått ganske raskt. Jeg trodde det ville ta to-tre måneder før jeg var klar, men skader og karantener gjorde at jeg gikk rett inn på laget.

Samtidig ruller landslagsdebatten hjemme i Norge etter tapene for Hviterussland og Tyskland.

Landslagsstopperne Even Hovland (Nürnberg) og Stefan Strandberg (Hannover) befinner seg begge i samme liga som Valsvik, og med en Håvard Nordtveit som brukes på midtbanen i West Ham, er det ikke utenkelig at det finnes en åpning i midtforsvaret til Per-Mathias Høgmo i løpet av høsten. Hovland har bare startet én kamp for Nürnberg denne sesongen, ironisk nok mot Valsvik. Det endte med hele 6-1 til Eintracht Braunschweig. Strandberg har fortsatt til gode å debutere. (©NTB)

Populært