Hver femte tysker regner seg som europeer eller verdensborger først

Illustrasjonsfoto: Ralph Orlowski / Reuters / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Ralph Orlowski / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Berlin (NTB-DPA): Europeer eller verdensborger er den viktigste geografiske indentitesmarkøren for en av fem voksne tyskere, viser en ny undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I undersøkelsen, som er gjennomført av YouGov på vegne av nyhetsbyrået DPA, ble folk spurt om hva som i størst grad påvirket hvordan de oppfattet sin egen identitet: bydel, by, region, delstat, Tyskland, Europa eller verden. I tillegg fantes alternativene «et annet land», «annet» og «vet ikke/ønsker ikke å svare».

Bare litt under en tredel – 31 prosent – av dem som svarte, oppga at de først og fremst tenkte på seg selv som tyskere. 13 prosent følte seg mest tilknyttet regionen sin, mens 12 prosent svarte at byen var viktigst. 11 prosent satte delstaten først, mens 10 prosent havnet i hver av kategoriene «europeer» eller «verdensborger».

Undersøkelsen ba også folk si om de forbinder begrepet «tyskhet» med noe positivt, nøytralt eller negativt. 61 prosent valgte det første alternativet, 26 prosent det andre, mens bare 6 prosent forbandt tyskhet med noe negativt. De øvrige valgte å ikke svare. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært