Høie advarer likevel om resistensfaren ved helsereiser

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) varsler en kampanje om antibiotikaresistens for at flere nordmenn skal bli oppmerksom på hvilke problemer det kan føre til. Arkivfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) varsler en kampanje om antibiotikaresistens for at flere nordmenn skal bli oppmerksom på hvilke problemer det kan føre til. Arkivfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Nordmenn vil fra denne uken få informasjon om faren for antibiotikaresistens ved helsebehandlinger utenfor Norden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Informasjonen blir sendt til dem som søker forhåndsgodkjenning av refusjon for planlagte helsebehandlinger, skriver Nationen.

– Vi kommer til å informere om faren for antibiotikaresistens og be dem som reiser ut for behandling innenfor EU om å ta kontakt med fastlegen sin for en konkret vurdering av den behandlingen de skal gjøre og eventuelt av stedet der de skal reise, om de ønsker mer råd og informasjon, sier helseminister Bent Høie (H).

Han varsler også en informasjonskampanje i løpet av høsten.

Ifølge avisen velger flere nordmenn å ta behandlinger som prostataoperasjoner, behandling for hjerteflimmer og tannbehandlinger utenfor Norden, hvor bruken av antibiotika er høyere. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært