Meny

Guatemala stenges ute av FIFA

FIFAs Primo Corvaro. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zürich (NTB): FIFA suspenderer Guatemalas fotballforbund Fedefut på grunn av uenighet om en overvåkende komité opprettet etter at Guatemalas fotballpresident ble pågrepet for korrupsjon.

Det internasjonale forbundet er i samtaler med det nord- og mellomamerikanske forbundet CONACAF om Guatemalas skjebne, melder Reuters.

– Vi vil snart komme fram til en avgjørelse som innebærer at Fedefut utestenges på grunn av innblanding fra en tredjepart, sier Primo Corvaro i FIFA. Utestengelsen betyr at verken landslaget og klubblag fra Guatemala kan spille i internasjonale turneringer.

FIFAs begrunnelse er at domstolen til Guatemalas idrettsforbund har kommet fram til at prosedyren en FIFA-komité har brukt for å følge opp dopingdømte guatemalanske utøvere ikke er korrekt, og komiteen ble suspendert i seks måneder. FIFA oppfatter dette som innblanding og hindring av komiteens arbeid.

I januar ble Brayan Jiménez, Guatemalas tidligere fotballpresident, pågrepet for å ha tatt imot bestikkelser i forbindelse med salg av TV-rettigheter. Han ble utlevert til USA og har erkjent skyld. (©NTB)

Populært