President beklager politiske drap i Colombia

President Juan Manuel Santos ber om tilgivelse på vegne av den colombianske staten. Arkivfoto: John Vizcaino / Reuters / NTB scanpix
President Juan Manuel Santos ber om tilgivelse på vegne av den colombianske staten. Arkivfoto: John Vizcaino / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bogotá (NTB-AP): Colombias president har bedt om tilgivelse for statens rolle i drap på politiske aktivister på venstresiden på 1980-tallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 3.000 aktivister fra Union Patriotica ble drept av paramilitære dødsskvadroner som til dels samarbeidet med landets sikkerhetsstyrker. Partiet ble opprettet på 1980-tallet i forbindelse med fredssamtaler med FARC-geriljaen.

President Juan Manuel Santos sa torsdag at «utryddelsen» av partiet aldri skulle funnet sted. Han ba colombianerne respektere den politiske bevegelsen som skal opprettes når fredsavtalen mellom FARC-geriljaen og regjeringen undertegnes. Santos sier FARC-ledernes tillit til at staten vil beskytte dem er et tegn på at tragedien ikke kommer til å gjenta seg.

Regjeringen i Colombia og FARC-geriljaen ble nylig enige om en fredsavtale som gjør slutt på over et halvt århundre med blodig konflikt i det søramerikanske landet. Krigen mellom Colombias regjering og FARC-geriljaen, hvis fulle navn er Colombias væpnede revolusjonære styrker, har kostet over 220.00 mennesker livet, og over 6 millioner er drevet på flukt. Norge og Cuba har vært tilretteleggere i forhandlingen som førte fram til fredsavtalen, som skal signeres 26. september. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært