Palestiner skutt og drept på Vestbredden

Hebron (NTB-AFP): En palestinsk mann ble skutt og drept av israelske soldater da han prøvde å unndra seg arrest på Vestbredden torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30 år gamle Mohammed Saraheen ble skutt og drept da israelske soldater gjennomførte en razzia mot huset hans i landbyen Beit Ula i nærheten av Hebron.

– I en operasjon i beit Ula, pågrep sikkerhetsstyrkene en person, mens en annen forsøkte å rømme fra bygningen. I jakten på ham, løsnet soldatene skudd, og den mistenkte døde, sier en talskvinne for den israelske hæren. Hun kunne ikke gi nærmere opplysninger om de mistenkte eller hva de var mistenkt for.

Palestinere, jødiske bosettere og soldater bor tett på hverandre i Hebron, som ofte er åsted for voldelige sammenstøt. Siden volden blusset opp i regionen i oktober i fjor, er 224 palestinere, 34 israelere, to amerikanere, en eritreer og en sudaner drept. Israelske styrker sier de fleste palestinerne ble drept mens de utførte angrep med kniv, skytevåpen eller bil. Andre er blitt drept i forbindelse med demonstrasjoner og sammenstøt, samt i luftangrep mot Gazastripen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært