Guantanamo-fanger tilbake i strid

Washington (NTB): Ytterligere to fanger som slapp ut fra amerikansk fangenskap på Guantanamo i første halvår i år, er tilbake i kamp for militante grupper, bekrefter USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en rapport fra Direktoratet for nasjonal etterretning (ODNI) er det bekreftet at ni fanger som er sluppet fri i løpet av Barack Obamas regjeringsperiode, igjen har sluttet seg til militante grupper. Amerikanske etater mistenker i tillegg elleve tidligere fanger for å ha blitt med i militante grupper etter at de slapp ut, et tall som nylig ble justert ned fra tolv.

Endringen skal skyldes at en av de mistenkte nå er bekreftet som returnert til kamp, opplyser en tjenestemann med kjennskap til den nyeste statistikken.

USA begynte å internere fanger på Guantanamo i 2002, året etter terrorangrepene på New York og Pentagon. Obama sa først at han skulle stenge fangeleiren i løpet av sitt første år som president. Nå jobber han for å få tømt og stengt den innen han går av i januar. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært