Militssoldat: – Duterte beordret drap på kriminelle

Rodrigo Duterte skal ha beordret drap på kriminelle mens han var ordfører i Davao sør i Filippinene. Foto: Romeo Ranoco / Reuters / NTB scanpix
Rodrigo Duterte skal ha beordret drap på kriminelle mens han var ordfører i Davao sør i Filippinene. Foto: Romeo Ranoco / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En tidligere militssoldat har forklart i senatet at president Rodrigo Duterte i sin tid som ordfører beordret medlemmer av en dødsskvadron til å drepe kriminelle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også politiske motstandere skal ha blitt utsatt for mafialignende angrep som til sammen kostet rundt 1.000 mennesker livet. 57 år gamle Edgar Matobato sa i senatshøringen at han hadde hørt Duterte gi ordre om drap og innrømmet at han selv hadde vært med på bortføringer og dødelige angrep. En mann skal ha blitt matet til krokodiller i byen Davao i 2007.

Les også: Filippinenes Duterte angrer språkbruk

Det kom ingen umiddelbar reaksjon fra Duterte, som har nektet enhver innblanding i utenomrettslige drap i løpet av hans lange periode som ordfører i Davao og etter at han ble valgt til president i juni i år.

Les også: Duterte truer med å spise Abu Sayyaf-medlemmer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært