NFI nekter innsyn i filmstøtte

Norsk Presseforbunds Nils E. Øy, spesialrådgiver i offentlighetssaker, sier NFI ikke har anledning til å gjøre et samlevedtak og bestemme at alle søknader om innsyn kan avslås med samme begrunnelse. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Norsk Presseforbunds Nils E. Øy, spesialrådgiver i offentlighetssaker, sier NFI ikke har anledning til å gjøre et samlevedtak og bestemme at alle søknader om innsyn kan avslås med samme begrunnelse. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Presseforbundet mener det er lovstridig at Norsk filminstitutt (NFI) har kommet med nye, strengere regler for innsyn, etter at NRK-journalister klaget på at de ikke fikk innsyn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NFI har sendt ut en melding om «endring av praksis for innsynshåndtering», skriver Dagsavisen.

– Det er høyst uvanlig at en statlig institusjon bare vedtar at de ikke gidder å forholde seg til offentlighetsloven lenger, sier Norsk Presseforbunds Nils E. Øy, spesialrådgiver i offentlighetssaker. Han sier instruksen strider mot offentlighetsloven.

Praksisendringen ble sendt etter at NRK hadde klaget på innsynsnekt i søknader til NFI om støtte under Kulturdepartementets nye insentivordning. NFI begrunner endringen med at de ikke har kapasitet til å håndtere den økende mengden innsynsforespørsler.

Løsningen må heller være å legge større krefter inn i søknadsoppbyggingen og rutinene, mener Øy.

NFI kommer med skriftlig svar på Dagsavisens forespørsel, hvor de skriver at informasjonen om praksisendringer er oppdatert på nettsidene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært