Meny

NFI nekter innsyn i filmstøtte

Norsk Presseforbunds Nils E. Øy, spesialrådgiver i offentlighetssaker, sier NFI ikke har anledning til å gjøre et samlevedtak og bestemme at alle søknader om innsyn kan avslås med samme begrunnelse. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Presseforbundet mener det er lovstridig at Norsk filminstitutt (NFI) har kommet med nye, strengere regler for innsyn, etter at NRK-journalister klaget på at de ikke fikk innsyn.

NFI har sendt ut en melding om «endring av praksis for innsynshåndtering», skriver Dagsavisen.

– Det er høyst uvanlig at en statlig institusjon bare vedtar at de ikke gidder å forholde seg til offentlighetsloven lenger, sier Norsk Presseforbunds Nils E. Øy, spesialrådgiver i offentlighetssaker. Han sier instruksen strider mot offentlighetsloven.

Praksisendringen ble sendt etter at NRK hadde klaget på innsynsnekt i søknader til NFI om støtte under Kulturdepartementets nye insentivordning. NFI begrunner endringen med at de ikke har kapasitet til å håndtere den økende mengden innsynsforespørsler.

Løsningen må heller være å legge større krefter inn i søknadsoppbyggingen og rutinene, mener Øy.

NFI kommer med skriftlig svar på Dagsavisens forespørsel, hvor de skriver at informasjonen om praksisendringer er oppdatert på nettsidene. (©NTB)

Populært