Norge med i internasjonalt samarbeid mot fiskerisubsidier

Washington (NTB-AFP): 12 land, inkludert Norge, tar et initiativ for å få slutt på fiskerisubsidier som medvirker til å tømme verdenshavene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en felles uttalelse heter det at de 12 landene vil starte samtaler for å utvikle en avtale i Verdens handelsorganisasjon (WTO) om fiskerisubsidier.

31 prosent av verdens fiskebestander blir i dag høstet på uholdbart høyt nivå og ytterligere 58 prosent blir fisket på et maksimumsnivå som hindrer vekst, ifølge uttalelsen.

– For å ta tak i dette problemet setter vi i gang tiltak med mål om å få slutt på subsidier som medvirker til overfiske og overkapasitet, samt illegalt og uregulert fiske, heter det i uttalelsen fra gruppen, som i tillegg til Norge består av blant annet USA, Australia, Singapore og Sveits.

Uttalelsen sier ingenting om hvilke land som kan komme til bli rammet av avtalen. Men ifølge Greenpeace har Kina nesten 2.500 fiskebåter på sjøen, ti ganger så mange som USA. Urapporterte kinesiske drivstoffsubsidier til dypvannsfiskeflåten fremmer overkapasitet, ifølge organisasjonen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»10:27NorgeDød mann i Bjørvika i Oslo er identifisert
Populært