Venstre og KrF ønsker ikke tvang i kommunereformen

Nestleder Terje Breivik sier Venstre vil bruke gulrøtter fremfor tvang i kommunereformen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Nestleder Terje Breivik sier Venstre vil bruke gulrøtter fremfor tvang i kommunereformen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Høyre ønsker å bruke tvang i en ny runde i kommunereformen, men regjeringens støttepartier Venstre og KrF ønsker at kommuner skal gå inn for sammenslåing frivillig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstres nestleder Terje Breivik sier til Klassekampen at partiet også i neste periode vil mene at tvang kun må brukes unntaksvis.

– Vi har klokkertro på at dersom vi hadde fylt kommunereformen med mer innhold fra starten, hadde det sett annerledes ut i dag, sier han. Breivik mener at kommunesammenslåing ikke er et mål i seg selv.

– Målet er å flytte makt og ressurser nærmere borgerne.

I KrFs programutkast heter det at partiet forventer at Stortinget ikke tyr til mer tvang i neste periode, men Stortinget kan gripe inn om én kommune blokkerer for gode løsninger.

– Jeg har forståelse for at en del kommuner har behov for mer tid på å vurdere konsekvensene av kommunereformen, sier KrFs kommunalpolitiske talsmann Geir Toskedal. (©NTB)

Personvernpolicy