Meny

Pengefondet godkjenner milliardhjelp til Ukraina

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP): Det internasjonale pengefondet (IMF) gjenopptar sitt hjelpeprogram for Ukraina og godkjente onsdag en utbetaling av 1 milliard dollar til det krigsherjede landet.

Hjelpeprogrammet var tidligere satt på vent på grunn av bekymring for korrupsjon. Siden august i fjor har Ukraina ventet på at programmet, som er på totalt 17,5 milliarder dollar, skulle gjenopptas. Målet er å bidra til å stabilisere etter at den prorussiske presidenten Viktor Janukovitsj ble avsatt i 2014.

To år med krig har gått hardt ut over den ukrainske økonomien, som krympet med 9,9 prosent i fjor. Med utbetalingen som ble vedtatt onsdag, har pengefondet pumpet inn 7,62 milliarder dollar i den hardt prøvede økonomien.

IMF sier den siste utbetalingen ble vedtatt til tross for at Ukraina ikke har oppfylt alle kravene i hjelpeprogrammet, blant annet når det gjelder å begrense gjelden, styrke kapitalreserven og lette valutarestriksjoner.

IMF-sjef Christine Lagarde har tidligere sagt at det kunne bli vanskelig å gjenoppta utbetalingen uten omfattende reform- og antikorrupsjonsinnsats i Ukraina. (©NTB)

Populært