Pengefondet godkjenner milliardhjelp til Ukraina

Washington (NTB-AFP): Det internasjonale pengefondet (IMF) gjenopptar sitt hjelpeprogram for Ukraina og godkjente onsdag en utbetaling av 1 milliard dollar til det krigsherjede landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjelpeprogrammet var tidligere satt på vent på grunn av bekymring for korrupsjon. Siden august i fjor har Ukraina ventet på at programmet, som er på totalt 17,5 milliarder dollar, skulle gjenopptas. Målet er å bidra til å stabilisere etter at den prorussiske presidenten Viktor Janukovitsj ble avsatt i 2014.

To år med krig har gått hardt ut over den ukrainske økonomien, som krympet med 9,9 prosent i fjor. Med utbetalingen som ble vedtatt onsdag, har pengefondet pumpet inn 7,62 milliarder dollar i den hardt prøvede økonomien.

IMF sier den siste utbetalingen ble vedtatt til tross for at Ukraina ikke har oppfylt alle kravene i hjelpeprogrammet, blant annet når det gjelder å begrense gjelden, styrke kapitalreserven og lette valutarestriksjoner.

IMF-sjef Christine Lagarde har tidligere sagt at det kunne bli vanskelig å gjenoppta utbetalingen uten omfattende reform- og antikorrupsjonsinnsats i Ukraina. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært