Morata og Ronaldo reddet Real Madrid

Alvaro Morata sikret tre poeng til Real Madrid i åpningskampen i Champions Leage. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Sporting Lisboa gikk mot en sjokkseier i Madrid, men mål av Cristiano Ronaldo og innbytter Álvaro Morata sørget for at Real Madrid fikk med seg alle tre poengene.

Ingen lag har ennå vunnet mesterligaen to år på rad, og de regjerende mesterne vaklet lenge onsdag kveld.

De første 45 minuttene endte målløst, og det var ikke ufortjent da Sporting Lisboa tok ledelsen tre minutter ut i 2. omgang. Målscorer var den 27 år gamle brasilianeren Bruno Cesar etter pasning fra Bryan Luiz.

Først to minutter før full tid kom reduseringen, og hvem andre enn Cristiano Ronaldo sto bak målet.

Fra nærmere 25 meters hold sendte han ballen i krysset. Sportings keeper var etter ballen, men nådde aldri helt fram. Rui Patrício fikk bare fingrene på den.

Nesten fire minutter på overtid kom matchvinnermålet til Álvaro Morata. Den hjemvendte sønnen kom fra Juventus før denne sesongen, og 23 minutter ut i 2. omgang ble han byttet inn for Karim Benzema.

Morata viste hvilken eminent spiller han er da han holdt nervene rolig og headet inn seiersmålet.

Det er lenge siden Real Madrid har sluppet inn mål i mesterligaen på hjemmebane. På de seks kampene de spilte hjemme i mesterligaen sist sesong vant de alle med en samlet målforskjell på 19-0.

Real Madrid har spilt 20 kamper i mesterligaen på rad på Santiago Bernabéu uten tap.

I den andre kampen i gruppe G tapte Legia Warszawa hele 0-6 hjemme for Borussia Dortmund.