Demokratene hacket igjen

Demokratenes nasjonalkomité (DNC) jobber med å verifisere dokumenter som er «stjålet av russiske agenter» og gjort tilgjengelig på nettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge magasinet Forbes fortalte hackeren Guccifer 2.0 deltakeren på en sikkerhetskonferanse i London tirsdag at ny informasjon fra DNC var lekket på nettet. Han oppga både lenke og passord som gir tilgang til lekkasjen. I tillegg har WikiLeaks tvitret en melding med lenke til materialet, melder Politico.

Den fungerende lederen for DNC, Donna Brazile, sier hackerne forsøker å påvirke den amerikanske valgkampen, ifølge Reuters.

– Det er bare én person som kan få en fordel av disse kriminelle handlingene, og det er Donald Trump, sier Brazile i en uttalelse der hun også kommer med en kobling til Russland.

– Ikke bare har Trump omfavnet president Vladimir Putin. Han har også gått offentlig ut og oppfordret til ytterligere russisk spionasje for å hjelpe hans egen valgkamp, sier hun. Trump sa senere at han var sarkastisk.

Tidligere hackerangrep har ført til at interne – og lite flatterende – eposter fra DNC har lekket ut. Blant annet ble det kjent at ledende personer i partiet støttet Clinton fremfor Bernie Sanders på et tidspunkt da partiapparatet skal forholde seg nøytralt. Avsløringene førte til at komiteens leder, Debbie Wasserman Schultz, trakk seg rett før landsmøtet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært