USA: – Angrep mot IS kan ha ført til sivile tap

Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-AFP): Sivile kan ha blitt såret eller drept i amerikanske angrep rettet mot ekstremistgruppen IS i Syria de siste dagene, opplyser USAs forsvarsdepartement.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepene som kan ha rammet sivile, ble gjennomført 7., 10. og 12. september, heter det i en uttalelse fra Centcom, den amerikanske kommandosentralen som styrer USAs militære innsats i blant annet Syria og Irak. Centcom oppgir ingen tall på døde eller sårede.

– Et angrep imot IS-mål i nærheten av Raqqa 10. september kan ha ført til sivile dødsfall nær der angrepet fant sted, skriver Centcom. Raqqa er hovedkvarteret til IS i Syria og omtales tidvis som hovedstad i gruppens selverklærte kalifat.

Centcom opplyser også at et ikke-militært kjøretøy kjørte inn i et område som var mål for et angrep ved Deir al-Zor 7. september. Kjøretøy dukket opp etter at et luftfartøy hadde avfyrt sitt våpen. Det er ikke klart om det var snakk om en drone eller et bemannet fly. En lignende situasjon oppsto ved Shaddadi 12. september. (©NTB)