Meny

Mann forsøkte å tenne på muslimsk kvinne i New York

Politiet i New York har frigitt en overvåkningsvideo med bilder av mannen de mistenker for den kriminelle handlingen. Se video i vinduet over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i New York er tirsdag på jakt etter en mann som forsøkte å tenne på klærne til en muslimsk britisk kvinne på Manhattan.

Den 35 år gamle kvinnen ble angrepet utenfor en luksusbutikk på 5th Avenue lørdag og forteller at hun plutselig merket at ermet på blusen hennes brant.

Politiet har ikke ønsket å komme med noen detaljer om angrepet, men sier de etterforsker mulig hatkriminalitet. Mandag friga de bilder av angrepet fra et overvåkingskamera og ba publikum om hjelpe til å finne den mistenkte.

En representant for en muslimsk borgerrettsorganisasjon sier de ikke kan fastslå at motivet for angrepet var antimuslimske følelser, men sier kvinnen bar hijab da hun ble angrepet.

– Dette er nok et eksempel på at muslimer er stadig mer sårbare i et fiendtlig politisk miljø. Selv i New York, en av de mest mangfoldige byene i USA, ser vi en økning i fordommer mot muslimer, sier Zainab Chaudry.

I august ble en imam skutt og drept i bydelen Queens. Heller ikke her er det fastslått om motstand mot islam lå bak. Drapet førte til at ordfører Bill de Blasio erklærte at politiet skulle øke sin tilstedeværelse ved blant annet moskeer.

Populært