Store materielle skader etter brann i laksepakkeri

Brannvesenet har kontroll over brannen i et laksepakkeri i Austevoll i Hordaland. Brannen skal ha startet i en truckhall i anlegget hvor det oppbevares 20 tonn ammoniakk. Foto: Trond Hagenes / Marsteinen / NTB scanpix
Brannvesenet har kontroll over brannen i et laksepakkeri i Austevoll i Hordaland. Brannen skal ha startet i en truckhall i anlegget hvor det oppbevares 20 tonn ammoniakk. Foto: Trond Hagenes / Marsteinen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storebø/Oslo (NTB): Brannen i et laksepakkeri i Austevoll i Hordaland kan ha startet i det elektriske anlegget, ifølge brannvesenet. Politiet vurderte å evakuere hele tettstedet Storebø da det begynte å brenne i anlegget hvor det oppbevares 20 tonn ammoniakk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om brannen klokken 20.24 tirsdag kveld, og før midnatt meldte brannvesenet i Hordaland at brannen var under kontroll.

– Det startet som en automatisk brannalarm fra en truckhall på stedet. Det var mye røyk i anlegget og det har brent inn mot fryselageret hvor det er en del ammoniakk, opplyste brannbefal Olav Jarnes til NTB.

Brannsjef John Levi Weløy sier til Bergens Tidende at de antar at brannen startet ved det elektriske anlegget og maskineriet rundt fryselagrene.

Det er 20 tonn med ammoniakk i bygningen, men det skal ikke ha vært fare for at den ble antent.

Politiet ba alle beboere i nabolaget til laksepakkeriet om å lukke vinduer og holde seg innendørs på grunn av røyken fra brannen. Beboerne ble også bedt om å slå av ventilasjonsanlegg. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært