Israelske fly angrep syrisk artilleri ved Golan

Jerusalem (NTB-AFP): Israelske militærfly angrep en syrisk artilleriposisjon ved Golan i morgentimene tirsdag etter at et prosjektil fra Syria landet på israelskkontrollert territorium.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen ble såret av prosjektilet som traff de israelskkontrollerte Golanhøydene, og en talskvinne for det israelske forsvaret sier de ikke tror det ble skutt over i deres territorium med vilje, men var et streifskudd fra krigshandlinger internt i Syria.

Mandagen hendelse var den fjerde på ni dager, og skjedde idet våpenhvilen USA og Russland har forhandlet fram for Syria trådte i kraft. Den første våpenhvilen på 48 timer omfatter ikke områder som kontrolleres av jihadistgrupper som IS.

Israel holder den syriske regjeringen ansvarlig for all skyting over grensen, uansett hvem som faktisk står bak. Landet ønsker ikke å bli trukket inn i den over fem år lange konflikten i Syra, men har angrepet syriske styrker flere ganger etter at krigen i nabolandet har ført til skyting over grenselinjen.

Israel okkuperte 1.200 kvadratkilometer ved Golanhøydene i den såkalte seksdagerskrigen i 1967. Området er senere annektert av Israel, men annekteringen har aldri blitt internasjonalt anerkjent. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært