Rousseffs banemann avsatt

Eduardo Cunha, som presset på for å stille Dilma Rousseff for riksrett, er fratatt plassen sin i nasjonalforsamlingen. Foto: Adriano Machado / Reuters / NTB scanpix
Eduardo Cunha, som presset på for å stille Dilma Rousseff for riksrett, er fratatt plassen sin i nasjonalforsamlingen. Foto: Adriano Machado / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brasília (NTB-AFP): Politikeren som var drivkraften bak riksrettssaken mot Brasils tidligere president Dilma Rousseff, er kastet ut av nasjonalforsamlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsamlingen vedtok mandag med 450 mot 10 stemmer å frata Eduardo Cunha plassen hans, noe som ble begrunnet med «atferd som ikke er i tråd med pliktene som lovgiver», heter det i vedtaket. Kun ni delegater avsto fra å stemme.

Den 57 å gamle konservative politikeren trakk seg som leder for nasjonalforsamlingen i juli da det ble fremsatt korrupsjonsanklager knyttet til det statlige oljeselskapet Petrobras. Avstemningen mandag handlet derimot om hvorvidt Cunha hadde løyet om at han hadde hemmelige bankkontoer i Sveits.

Cunha ble først suspendert i mai, mindre enn en måned etter at det ble vedtatt å åpne riksrettssak mot Rousseff. Hun ble suspendert fra presidentvervet før hun ble endelig avsatt av senatet 31. august. Visepresident Michel Temer tok over makten og skal sitte ut Rousseffs periode. Maktskiftet innebar slutten på 13 års venstrestyre i Brasil. Cunha var en av Temers nære allierte. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært