Eni innrømmer mangelfull sikkerhetskultur

Goliat-plattformen i 2015, på vei inn til Hammerfest for siste justeringer før plattformen ble satt i drift i 2016. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Goliat-plattformen i 2015, på vei inn til Hammerfest for siste justeringer før plattformen ble satt i drift i 2016. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Eni Norge innrømmer at sikkerhetskulturen er for dårlig i oljeselskapet, og toppsjefen sier risikoforståelsen er utilstrekkelig på alle nivåer, skriver Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Administrerende direktør Philip Hemmens skrev dette i et brev fra Eni Norge til Petroleumstilsynet i midten av juli, etter en arbeidsulykke i juni.

– I samarbeid med tillitsvalgte og vernetjenesten har vi i igangsatt et omfattende arbeid for å styrke samarbeidet, kommunikasjonen og sikkerhetskulturen internt i bedriften, som et resultat av erkjennelsen av behovet for forbedret risikoforståelse, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff i Eni Norge til avisen.

Eni evakuerte og stengte ned Goliat-plattformen etter et strømbrudd 26. august.

Under byggingen av Goliat-plattformen i Sør-Korea døde tre arbeidere. Prosjektet har vært preget av forsinkelser og budsjettsprekk, og bare siden oppstarten i april er det rapportert inn tolv hendelser og kommet inn flere bekymringsmeldinger. (©NTB)