Meny

Obama mener fortsatt Snowden bør vende hjem

Edward Snowden lever for tiden i eksil i Russland. I fjor fikk han den norske Bjørnsonprisen og takket for den i en videosamtale som ble vist på storskjerm. Arkivfoto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama står fast på at han mener varsleren Edward Snowden bør vende tilbake til USA og svare for seg i retten.

Den tidligere ansatte i sikkerhetstjenesten National Security Agency (NSA) er tiltalt for å ha lekket hemmelig informasjon. Snowdens støttespillere presser på for å få Obama til å benåde ham.

Talsmann Josh Earnest i Det hvite hus, sier Obama står fast ved at lekkasjen «skadet USA», svekket den nasjonale sikkerheten og utsatte amerikanske borgere for risiko. Earnest sier Snowden vil bli «rettferdig behandlet i tråd med loven» dersom han kommer tilbake til USA.

Les også: Snowden tapte saken mot Norge

I 2013 lekket Snowden omfattende dokumentasjon om USAs omfattende og uhjemlede overvåkingsprogram. Deretter flyktet han via Hongkong til Russland, der han for tiden lever i eksil. Han risikerer opptil 30 års fengsel dersom han blir dømt i hjemlandet.

Fredag slippes en ny film om Snowden på kino i USA.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært