Meny

Lagarde for retten i desember

I desember må Christine Lagarde svare for anklagene om tjenesteforsømmelse. Arkivfoto: Jacky Naegelen / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paris (NTB-TT): Rettssaken mot sjefen i Det internasjonale pengefondet (IMF), Christine Lagarde, holdes i desember. Hun er tiltalt for tjenesteforsømmelse i sin tid som Frankrikes finansminister.

Etter planen skal saken gå for retten mellom 12. og 20. desember, ifølge spesialdomstolen som fører saker mot ministre for lovbrudd de er mistenkt for å ha begått i tjenesten. Retten består av tre dommere og tolv medlemmer fra den franske nasjonalforsamlingen.

Lagarde, som ved flere anledninger har avvist anklagene mot henne, risikerer opptil ett års fengsel og 15.000 euro i bot.

– Jeg har alltid handlet i henhold til loven og med allmennhetens interesser for øyet, har hun sagt tidligere.

Saken gjelder en utbetaling på drøyt 400 millioner euro i erstatning til den franske finansmannen Bernard Tapie. Tapie fikk erstatningen etter at det ble meklet fram et forlik i en langvarig tvist mellom ham og den delstatlige banken Credit Lyonnias. Lagarde var finansminister og godkjente at tvisten gikk til mekling. (©NTB)

Populært