Lagarde for retten i desember

I desember må Christine Lagarde svare for anklagene om tjenesteforsømmelse. Arkivfoto: Jacky Naegelen / Reuters / NTB scanpix
I desember må Christine Lagarde svare for anklagene om tjenesteforsømmelse. Arkivfoto: Jacky Naegelen / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Paris (NTB-TT): Rettssaken mot sjefen i Det internasjonale pengefondet (IMF), Christine Lagarde, holdes i desember. Hun er tiltalt for tjenesteforsømmelse i sin tid som Frankrikes finansminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter planen skal saken gå for retten mellom 12. og 20. desember, ifølge spesialdomstolen som fører saker mot ministre for lovbrudd de er mistenkt for å ha begått i tjenesten. Retten består av tre dommere og tolv medlemmer fra den franske nasjonalforsamlingen.

Lagarde, som ved flere anledninger har avvist anklagene mot henne, risikerer opptil ett års fengsel og 15.000 euro i bot.

– Jeg har alltid handlet i henhold til loven og med allmennhetens interesser for øyet, har hun sagt tidligere.

Saken gjelder en utbetaling på drøyt 400 millioner euro i erstatning til den franske finansmannen Bernard Tapie. Tapie fikk erstatningen etter at det ble meklet fram et forlik i en langvarig tvist mellom ham og den delstatlige banken Credit Lyonnias. Lagarde var finansminister og godkjente at tvisten gikk til mekling. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært