Cubansk dissident avbryter sultestreik

Havanna (NTB-AP): Den cubanske dissidenten Guillermo Fariñas har avsluttet en nesten to måneder lang sultestreik, sier en annen dissident i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Farinas har avsluttet sultestreiken etter en melding om at EU-parlamentet vil ta opp saken hans og stille krav om dissidenters rettigheter som en betingelse for å styrke båndene mellom EU og Cuba, sier Jorge Luis Artiles. EU-tjenestemenn sier de ikke kjenner til noen slik klausul. En cubansk-amerikansk gruppe i Miami sier opplysningen kommer fra en blogg, men innlegget var fjernet mandag kveld.

Artiles sier han og andre dissidenter har bedt Farinas avslutte sultestreiken han startet 20. juli. Han har sultestreiket 25 ganger med krav om styrkede borgerrettigheter på Cuba. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært