Costa Ricas FN-lederkandidat trekker seg

Christiana Figueres (midten) gir opp håpet om å bli FNs neste generalsekretær. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Christiana Figueres (midten) gir opp håpet om å bli FNs neste generalsekretær. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

San José (NTB-AFP): Costa Ricas kandidat til å bli FNs neste generalsekretær, Christiana Figueres, trekker seg etter at hun ikke har klart å skaffe nok støtte i Sikkerhetsrådet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Alle avstemningene som er gjort i Sikkerhetsrådet antyder at mitt kandidatur ikke har noen fremtid, sier Figueres mandag på en pressekonferanse sammen med Costa Rocas utenriksminister Manuel Gonzalez. Sistnevnte la til at man «må se tegnene».

Figueres uttrykker håp om at FN velger en kvinne til å etterfølge Ban Ki-moon når hans andre periode som generalsekretær utløper ved årsskiftet.

Gonzalez sier Costa Rica har presset på for å få en kvinne inn i det globale toppvervet, også før Figueres ble lansert som kandidat, og at landet vil fortsette å jobbe for dette målet. I de 70 årene siden FN ble grunnlagt, har kun menn ledet organisasjonen.

Figueres, som ledet forhandlingene som førte til Parisavtalen om klima i fjor, meldte seg på i kampen om toppjobben i juli. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært