USA bekrefter at IS-topp Adnani er død

Dette udaterte bildet av Muhammad al-Adnani er distribuert av amerikanske myndigheter. Foto: USAs utenriksdepartement / Reuters / NTB scanpix
Dette udaterte bildet av Muhammad al-Adnani er distribuert av amerikanske myndigheter. Foto: USAs utenriksdepartement / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-AFP): Det amerikanske forsvarsdepartementet bekrefter at IS-talsmann Muhammad al-Adnani ble drept i et flyangrep i slutten av august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– IS' ledende propagandaaktør, rekrutterer og drivkraft bak ekstern terror ble fjernet fra slagmarken i angrepet i al-Bab i Syria, sier pressetalsmann Peter Cook i det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon.

– Dette er ett i en rekke av vellykkede angrepe mot IS-ledere, inkludert dem som er ansvarlige for finansiering og militær planlegging. Dette gjør det vanskeligere for gruppen å operere, sier Cook. Adnani ble drept 30. august da et Hellfire-missil avfyrt fra en drone traff bilen han satt i.

Det var ekstremistgruppen IS selv som først opplyste at Adnani var drept i et luftangrep den syriske provinsen Aleppo for to uker siden. USA bekreftet da at de hadde gjennomført luftangrep mot en IS-toppleder i området.

Senere hevdet Russland at de sto bak angrepet, noe USA avviste.

Adnani var en av de øverste – og mest profilerte – IS-lederne. Den syriske islamisten fremsto som talsmann for IS og har flere ganger oppfordret til terror i den vestlige verden og til å drepe europeere og ikke-muslimer. I september 2014 oppfordret Adnani til angrep mot alle land som er en del av den USA-ledede koalisjonen mot IS. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) viste til denne talen i en skjerpet trusselvurdering for Norge året etter. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært