Netanyahu får kritikk etter påstand om etnisk rensing

Israel fortsetter byggeaktiviteten i områdene de okkuperte i 1967, til tross for at et samlet verdenssamfunn har slått fast at bosetningene er ulovlige og undergraver mulighetene for en palestinsk stat. Foto: Reuters / NTB scanpix
Israel fortsetter byggeaktiviteten i områdene de okkuperte i 1967, til tross for at et samlet verdenssamfunn har slått fast at bosetningene er ulovlige og undergraver mulighetene for en palestinsk stat. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Jerusalem (NTB-AFP): Israels statsminister Benjamin Netanyahu anklager palestinerne og deres internasjonale støttespillere for å være tilhengere av etnisk rensing, som følge av kravet om at israelske bosetninger på Vestbredden må fjernes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er et uttrykk for dette: Det kalles etnisk rensing, sier Netanyahu i en video som er lagt ut på Facebook-siden hans.

– Det er opprørende, legger den israelske statsministeren til.

Videoen vekker sterke reaksjoner, og en talskvinne for amerikansk UD kaller Netanyahus språkbruk «upassende».

– Vi er selvsagt sterkt uenige i at de som er motstandere av bosetningene og som mener at bosetningene er et hinder for fred, karakteriseres som tilhengere av etnisk rensing av jøder fra Vestbredden, sier Elizabeth Trudeau.

– Bruk av slik terminologi er upassende og lite hjelpsom, sier hun. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært