Netanyahu får kritikk etter påstand om etnisk rensing

Israel fortsetter byggeaktiviteten i områdene de okkuperte i 1967, til tross for at et samlet verdenssamfunn har slått fast at bosetningene er ulovlige og undergraver mulighetene for en palestinsk stat. Foto: Reuters / NTB scanpix
Israel fortsetter byggeaktiviteten i områdene de okkuperte i 1967, til tross for at et samlet verdenssamfunn har slått fast at bosetningene er ulovlige og undergraver mulighetene for en palestinsk stat. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jerusalem (NTB-AFP): Israels statsminister Benjamin Netanyahu anklager palestinerne og deres internasjonale støttespillere for å være tilhengere av etnisk rensing, som følge av kravet om at israelske bosetninger på Vestbredden må fjernes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er et uttrykk for dette: Det kalles etnisk rensing, sier Netanyahu i en video som er lagt ut på Facebook-siden hans.

– Det er opprørende, legger den israelske statsministeren til.

Videoen vekker sterke reaksjoner, og en talskvinne for amerikansk UD kaller Netanyahus språkbruk «upassende».

– Vi er selvsagt sterkt uenige i at de som er motstandere av bosetningene og som mener at bosetningene er et hinder for fred, karakteriseres som tilhengere av etnisk rensing av jøder fra Vestbredden, sier Elizabeth Trudeau.

– Bruk av slik terminologi er upassende og lite hjelpsom, sier hun. (©NTB)