Meny

Tysk politiker smuglet flyktning

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hannover (NTB-DPA): Et tysk forbundsdagsmedlem fra venstrepartiet Die Linke fortalte søndag at han har smuglet en afrikansk flyktning fra Italia til Tyskland.

Dieter Dehm bekrefter overfor nyhetsbyrået DPA en sak i tabloidavisen Bild om det som formelt sett er et tilfelle av menneskesmugling. Dehm sier at han av hensyn til den unge flyktningen ikke ønsket å komme med ytterligere kommentarer.

Bild skriver at Dehm tok med seg en gutt til feriehuset sitt ved Lago Maggiore i Italia i et par dager. Deretter kjørte han gutten gjennom Sveits og til Tyskland der han overlot ham til ansatte ved et flyktningmottak. Flyktningen, som ønsket å bli gjenforent med faren sin, ble ikke registrert ved grensen, sier Dehm til avisen.

Selv om det er forbudt å smugle flyktninger inn i Tyskland, angrer ikke Dehm på det han har gjort.

– Jeg har det bra med meg selv, sier han. (©NTB)

Populært