Frykt for sultkatastrofe av dimensjoner i Nigeria

Nærmere 250.000 barn nordøst i Nigeria er alvorlig feilernært fordi Boko Harams nærvær har gjort det vanskelig å dyrke jorda. Foto: Reuters / NTB scanpix
Nærmere 250.000 barn nordøst i Nigeria er alvorlig feilernært fordi Boko Harams nærvær har gjort det vanskelig å dyrke jorda. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Maiduguri (NTB-AP): FN og Leger Uten Grenser slår alarm i det nordlige Nigeria. Millioner av mennesker sulter etter å ha flyktet fra opprørerne i Boko Haram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen kjenner omfanget av katastrofen, for trusselen fra Boko Haram gjør det umulig for hjelpearbeidere å nå mange av områdene der flyktningene lever i og utenfor leire.

Strømmen av feil- og underernærte barn og unge som kommer til klinikkene som er etablert i tryggere områder, taler imidlertid sitt tydelige språk.

Hvert fjerde barn som kommer til Leger Uten Grensers klinikk i Maiduguri, kommer for sent og dør i løpet av kort tid, forteller hjelpearbeiderne.

FNs nødhjelpskoordinator Toby Lanzer anslår at nærmere 250.000 barn nordøst i Nigeria er alvorlig feilernært fordi Boko Harams nærvær har gjort det vanskelig å dyrke jorda.

Dersom ikke verdenssamfunnet kommer på banen og bringer inn nødhjelp, vil følgene bli enorme, advarer Lanzer. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært