Yonhap: – Nord-Korea klar for ny atomtest

Seoul (NTB): Nord-Korea har gjennomført forberedelsene til en ny atomprøvesprengning, opplyser det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap og viser til kilder i den sørkoreanske regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordkoreanerne kan utføre en test i en hittil ubrukt tunnel i fjellanlegget som brukes til atomprøvesprengninger, heter det i meldingen som ble sendt ut mandag, ifølge Reuters.

– Vi har indikasjoner på at Nord-Korea har fullført forberedelser for å kunne gjennomføre en ny test når som helst, i en tidligere ubrukt tredje tunnel, skriver Yonhap i et sitat som tillegges en regjeringskilde. Byrået oppgir ingen detaljer om aktivitetene som skal ha blitt oppdaget på testanlegget Punggye-ri nær kysten i nordøst.

Fredag gjennomførte myndighetene i nord landets kraftigste atomprøvesprengning noensinne og opplyste at landet nå er i stand til å feste atomstridshoder på et ballistisk missil. Landets rivaler og FN har ikke vært i stand til å hindre at Nord-Korea nå utgjør en ytterligere skjerpet trussel.

Prøvesprengningen før helgen ble møtt med global fordømmelse og trusler om ytterligere sanksjoner. Nord-Korea har på sin side omtalt muligheten for nye sanksjoner som «latterlig» og sier landet vil fortsette å styrke sitt atomprogram. Landet krever også å bli anerkjent som en legitim atommakt. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært