Flere sivile drept i luftangrep i Syria

En video postet på sosiale medier viser skadene etter et luftangrep mot Aleppo søndag.

Seks sivile ble drept i luftangrep i den syriske byen Aleppo søndag, ett døgn før en våpenhvile skal tre i kraft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til de drepte, ble 30 sivile såret i regjeringsstyrkenes flyangrep mot opprørskontrollerte deler av byen nord i Syria, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Lørdag ble minst 62 personer, inkludert 13 barn, drept i angrep mot byen Idlib, ifølge London-baserte SOHR. I tillegg ble flere drept i Aleppo.

Les også: Blodig døgn i Syria etter kunngjøringen av fredsplan

Mens tidspunktet for våpenhvilen, som er forhandlet fram av USA og Russland, nærmer seg, vurderer ulike opprørsgrupper om de skal slutte seg til den. Så langt er det bare den innflytelsesrike islamistgruppen Ahrar al-Sham som offisielt har tatt stilling – og avvist avtalen. Gruppen mener våpenhvilen bare vil styrke president Bashar al-Assads regime.

En av regimets viktigste allierte, Iran, ønsker våpenhvilen velkommen og ber om at den overvåkes nøye, ikke minst i de urolige grenseområdene. Det statlige nyhetsbyrået SANA sier Assads regjering støtter våpenhvileavtalen. Det gjør også libanesiske Hizbollah-militsen, som har gitt væpnet støtte til Assad.

Les også: Tyrkia hevder å ha drept 20 IS-medlemmer i Syria

Avtalen omtales som den mest lovende muligheten så langt for å få slutt på den fem år lange borgerkrigen i Syria, som antas å ha kostet minst 290.000 mennesker livet. Dersom våpenhvilen holder i en uke, kan USA og Russland starte felles angrep mot ekstremistgruppen IS og mot gruppen Fateh al-Sham, som tidligere var kjent som Nusrafronten.

– Vi håper det blir en våpenhvile, så de sivile kan få en pause. Artilleriilden pågår natt og dag, det er målrettede drap og beleiring av byer. Sivile har ikke noe håp igjen, sier Abu Abdallah, som bor øst i Aleppo, i en del av byen som er kontrollert av opprørere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært