Wawrinka vant US Open

Wawrinka vant US Open
New York (NTB-AFP-Ritzau): Sveitseren Stan Wawrinka slo verdensener Novak Djokovic i en dramatisk US Open-finale med sifrene 6-7 (1-7), 6-4, 7-5 og 6-3.
 Dermed har Wawrinka tatt sin tredje Grand Slam-tittel, og sin første i New York. 31-åringen er den eldste som vinner turneringen på 46 år.
Kampen startet som et tett oppgjør, men den vippet til Wawrinkas fordel etter at Djokovic tråkket feil og tilsynelatende ble skadet i det fjerde settet. Djokovic tok deretter ut to medisinske timeouts, men Wawrinka lot det ikke forstyrre spillet og klarte å holde på roen og ledelsen.
Få sett
 I forkant av finalen hadde Djokovic kun spilt 13 sett i turneringen, hvor motstanderne hans flere ganger er blitt skadet før eller under kampene mot verdenseneren. Det har aldri skjedd før i nyere tid at en spiller har nådd finalen ved å spille så få sett. 
Dette spilte kanskje inn til fordel for Wawrinka, for sveitseren så ut til å være i bedre form i de lange duellene i kampen. 
Ved stillingen 1-0 til Wawrinka i fjerde sett kom Djokovic til skade under en lengre duell. Serberen tok seg til låret og måtte strekke ut før han kunne fortsette. Han var deretter preget av hendelsen og skrek tilsynelatende av smerte under duellene mot sveitseren, som brøt Djokovics serv. 
Wawrinka irritert
Ved stillingen 3-1 til Wawrinka i fjerde sett, valgte Djokovic å ta ut en medisinsk timeout for å håndtere skaden. Det ble møtt med stor utilfredshet fra en åpenlyst irritert Wawrinka, som mente at Djokovic kunne ha tatt timeouten lenge før den viktige ballen. 
Resten av settet hadde Wawrinka et klart overtak, og han kunne serve seieren hjem med sifrene 6-3 i fjerde sett. 
Djokovic var favoritt før finalen, etter å ha vunnet 19 av de 23 tidligere møtene med Wawrinka. 
Under Roland-Garros i fjor møttes de to i finalen, og Wawrinka fikk vise hvor farlig han kan være på sitt toppnivå. Den gangen slo han serberen, som også da var favoritt. (©NTB)
Wawrinka vant US Open New York (NTB-AFP-Ritzau): Sveitseren Stan Wawrinka slo verdensener Novak Djokovic i en dramatisk US Open-finale med sifrene 6-7 (1-7), 6-4, 7-5 og 6-3. Dermed har Wawrinka tatt sin tredje Grand Slam-tittel, og sin første i New York. 31-åringen er den eldste som vinner turneringen på 46 år. Kampen startet som et tett oppgjør, men den vippet til Wawrinkas fordel etter at Djokovic tråkket feil og tilsynelatende ble skadet i det fjerde settet. Djokovic tok deretter ut to medisinske timeouts, men Wawrinka lot det ikke forstyrre spillet og klarte å holde på roen og ledelsen. Få sett I forkant av finalen hadde Djokovic kun spilt 13 sett i turneringen, hvor motstanderne hans flere ganger er blitt skadet før eller under kampene mot verdenseneren. Det har aldri skjedd før i nyere tid at en spiller har nådd finalen ved å spille så få sett. Dette spilte kanskje inn til fordel for Wawrinka, for sveitseren så ut til å være i bedre form i de lange duellene i kampen. Ved stillingen 1-0 til Wawrinka i fjerde sett kom Djokovic til skade under en lengre duell. Serberen tok seg til låret og måtte strekke ut før han kunne fortsette. Han var deretter preget av hendelsen og skrek tilsynelatende av smerte under duellene mot sveitseren, som brøt Djokovics serv. Wawrinka irritert Ved stillingen 3-1 til Wawrinka i fjerde sett, valgte Djokovic å ta ut en medisinsk timeout for å håndtere skaden. Det ble møtt med stor utilfredshet fra en åpenlyst irritert Wawrinka, som mente at Djokovic kunne ha tatt timeouten lenge før den viktige ballen. Resten av settet hadde Wawrinka et klart overtak, og han kunne serve seieren hjem med sifrene 6-3 i fjerde sett. Djokovic var favoritt før finalen, etter å ha vunnet 19 av de 23 tidligere møtene med Wawrinka. Under Roland-Garros i fjor møttes de to i finalen, og Wawrinka fikk vise hvor farlig han kan være på sitt toppnivå. Den gangen slo han serberen, som også da var favoritt. (©NTB) Foto: NTB scanpix

New York (NTB-AFP-Ritzau): Sveitseren Stan Wawrinka slo verdensener Novak Djokovic i en dramatisk US Open-finale med sifrene 6-7 (1-7), 6-4, 7-5 og 6-3.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har Wawrinka tatt sin tredje Grand Slam-tittel, og sin første i New York.

Kampen startet som et tett oppgjør, men den vippet til Wawrinkas fordel etter at Djokovic tråkket feil og tilsynelatende ble skadet i det fjerde settet. Djokovic tok deretter ut to medisinske timeouts, men Wawrinka lot ikke det forstyrre spillet og klarte å holde på roen og ledelsen.

I forkant av finalen hadde Djokovic kun spilt 13 sett i turneringen, hvor motstanderne hans flere ganger er blitt skadet før eller under kampene. Det har aldri skjedd før i nyere tid at en spiller har nådd finalen ved å spille så få sett.

Dette spilte kanskje inn til fordel for Wawrinka, for sveitseren så ut til å være i bedre form i de lange duellene i kampen.

Ved stillingen 1-0 til Wawrinka i fjerde sett kom Djokovic til skade under en lengre duell. Serberen tok seg til låret og måtte strekke ut før han kunne fortsette. Djokovic var deretter preget av hendelsen og skrek tilsynelatende av smerte under duellene mot sveitseren, som brøt Djokovics serve. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært