Syrisk opprørsgruppe avviser våpenhvile

Beirut (NTB): En innflytelsesrik syrisk opprørsgruppe, den islamistiske Ahrar al-Sham, avviste søndag våpenhvileavtalen som er forhandlet fram av Russland og USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et høytstående medlem av gruppen sa timer før våpenhvilen skulle tre i kraft at avtalen bare vil «forsterke» president Bashar al-Assads regime og «øke lidelsene» fort de sivile. Uttalelsen, som kom via YouTube, innebærer at gruppen er den første som offisielt tar stilling til avtalen som ble inngått fredag etter lange forhandlinger i Genève.

– Folket kan ikke akseptere noen halvveis-løsninger. Den russisk-amerikanske avtalen vil føre til at alle ofre og alle fremskritt folket har oppnådd gjennom sin motstand går opp i røyk. Det vil bare føre til at regimet styrkes og at revolusjonen blir omringet militært, sier nestleder Ali al-Omar i videomeldingen, som markerer starten på høytiden id al-adha. Omar avviser også den delen av avtalen der USA skal forsøke å overbevise opprørskrigere til å bryte med gruppen Fateh al-Sham, som tidligere gikk under navnet Nusrafronten. Omars gruppe jobber tett sammen med Fateh al-Sham, som tidligere har vært tilknyttet al-Qaida.

Fateh al-Sham, som ikke er omfattet av avtalen, har også avvist den.

– Det er enkelt. Den russisk-amerikanske avtalen har som mål å tilintetgjøre dem som beskytter syrerne. Forhandlinger og avtaler som ikke tar hensyn til krigere på bakken, er nytteløse, sier talsmann Mostafa Mahamed. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært