Endelig tok Rung gull

Sara Louise Rung får en klem av sølvmedaljevinner Giulia Ghiretti etter å ha vunnet 100-meteren. Foto: Ricardo Morales/ Reuters / NTB scanpix.
Sara Louise Rung får en klem av sølvmedaljevinner Giulia Ghiretti etter å ha vunnet 100-meteren. Foto: Ricardo Morales/ Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Sarah Louise Rung tok en overlegen gullmedalje på 100 meter bryst i De paralympiske leker i Rio de Janeiro søndag. Hun har nå tre medaljer på tre forsøk i årets mesterskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske svømmeren hadde søndag kveld sin tredje konkurransedag i Paralympics, men forteller at kroppen føles fin. Hun fikk det til å se lett ut i bassenget og vant over fem sekunder foran nummer to, italienske Giulia Ghiretti.

Tredjeplassen gikk til Theresa Goh fra Singapore.

– Det var deilig å ta det skrittet opp på pallen etter en bronse, en sølvmedalje og så gull i dag. Dette er min favorittøvelse, og det var dette jeg hadde lyst til å gjøre i kveld, sier Rung, som svømte inn til tiden 1.44,94.

Også i kvalifiseringen vant Rung overlegent, over ni sekunder foran nummer to.

– Stivnet litt

Svømmeren har allerede en bronse på 200 meter fri som hun tok på sin første konkurransedag, og lørdag svømte hun inn til en sølvmedalje på 50 meter butterfly. Søndag ble det endelig førsteplass og en gullmedalje til den voksende medaljesamlingen.

– Jeg hadde bare bestemt meg, men det var ikke lett. Første 50 meter gikk greit, men så stivnet jeg litt, og det skal godt gjøres å holde frekvensen oppe og ha samme kraft i takene, sier hun til norske journalister etter løpet.

Mandag er hun klar for 50 meter fri, og dette er ikke en av øvelsene hun selv har så store forventninger til.

– Jeg svømmer denne øvelsen for første gang i et mesterskap og aller mest som en forberedelse til 100 meter fri, som er den siste øvelsen min. 200 meter medley på torsdag er den neste store øvelsen nå. Jeg skal gjøre det beste jeg kan i hvert eneste løp, og så får vi se hva det holder til. Jeg skal i hvert fall ikke gi meg, sier hun til NTB.

Lang prat med treneren

Lørdag svømte hun det hun betegner som sitt dårligste løp noensinne, i kvalifiseringen til 50 meter butterfly. Rung tok seg likevel til finale med et nødskrik, og i finalen slo hun tilbake og fosset inn til sølv.

– Jeg hadde en god og lang prat med treneren min om det forferdelige forsøket på 50 meter butterfly, og vi bare bestemte oss for at det er nå det er OL i Rio, og hvis jeg skal gjøre mitt beste, så må det skje nå. Jeg har ikke tid til å dvele ved det, så det var bare å bestemme seg. Den største forskjellen har skjedd i hodet, sier hun.

Rung er blant Norges aller største medaljehåp i Rio de Janeiro. I Paralympics i London for fire år siden tok hun to gull og to sølv, og målet hennes før Rio var å toppe denne innsatsen.

Hun betegner alle distansene hun har svømt så langt, som sine favorittøvelser.

Rung har fortsatt fire øvelser igjen i Paralympics: 50 meter fri (12. september), 200 meter medley (15. september), 50 meter rygg (16. september) og 100 meter fri (17. september).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært