Meny

Tine ønsker flere økobønder

Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Tine ber bønder som driver konvensjonelt om å gå over til økologisk produksjon av melk, på grunn av økt etterspørsel.

Ifølge Nationen har Tine sendt epost til alle melkebønder i områder hvor de har mulighet til å hente og produsere økologisk melk. Målet er at antallet økobønder skal økes med 40, en oppgang på 15 prosent.

– Våre analyser viser at vi trenger å rekruttere mange nye produsenter fram mot 2018 og 2019. Dette er ikke et korttidsprosjekt, det tar tid å legge om, sier Johnny Ødegård, Tine-direktør for rådgivning og medlem, til avisen. Bønder får tilbud om rådgivning ved en omlegging av driften, samt offentlig tilskudd.

– Med økt produksjon kan prisdifferansen mellom økologiske og andre matvarer minke. Den er for stor i dag, sier Aina Bartmann, rådgiver i Økologisk Norge (Oikos) og prosjektleder for Landbrukets Økoløft. (©NTB)

Populært