Tine ønsker flere økobønder

Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Tine ber bønder som driver konvensjonelt om å gå over til økologisk produksjon av melk, på grunn av økt etterspørsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Nationen har Tine sendt epost til alle melkebønder i områder hvor de har mulighet til å hente og produsere økologisk melk. Målet er at antallet økobønder skal økes med 40, en oppgang på 15 prosent.

– Våre analyser viser at vi trenger å rekruttere mange nye produsenter fram mot 2018 og 2019. Dette er ikke et korttidsprosjekt, det tar tid å legge om, sier Johnny Ødegård, Tine-direktør for rådgivning og medlem, til avisen. Bønder får tilbud om rådgivning ved en omlegging av driften, samt offentlig tilskudd.

– Med økt produksjon kan prisdifferansen mellom økologiske og andre matvarer minke. Den er for stor i dag, sier Aina Bartmann, rådgiver i Økologisk Norge (Oikos) og prosjektleder for Landbrukets Økoløft. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært