IS-inspirert knivangrep i Sydney

Knivangrepet kommer to dager etter at en 18-åring ble pågrepet siktet for å ha framsatt trusler ved Operahuset i Sydney. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix.
Knivangrepet kommer to dager etter at en 18-åring ble pågrepet siktet for å ha framsatt trusler ved Operahuset i Sydney. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Sydney (NTB-AFP): En 22 år gammel mann er pågrepet etter å ha knivstukket en politimann i Sydney i Australia. Angrepet, som skjedde lørdag, beskrives som «inspirert av» ekstremistgruppa IS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 59 år gamle politimannen som ble knivstukket får behandling på sykehus for alvorlige skader.

22-åringen er siktet for å ha gjennomført en terrorhandling og drapsforsøk.

– Vi vet at denne personen har en sterk ekstremist-overbevisning inspirert av IS, sier visepolitimester Catherine Burn i delstatspolitiet i New South Wales. Hun sier at politiet har beslaglagt en «stor kniv»

Hendelsen kommer to dager etter at en 18 år gammel mann ble pågrepet og siktet for å ha fremsatt ekstremistiske trusler ved Operahuset i Sydney.

I forkant av dette hadde et engelskspråklig magasin som knyttes til IS pekt ut kjente australske steder hvor tilhengere ble oppfordret til å drepe folk. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært