Kerber vant US Open

Kerber poserer med trofeet etter seieren. Foto:  Susan Mullane-USA TODAY Sports / Reuters / NETB scanpix.
Kerber poserer med trofeet etter seieren. Foto: Susan Mullane-USA TODAY Sports / Reuters / NETB scanpix. Foto: NTB scanpix

New York (NTB-Ritzau-AFP): Angelique Kerber tok sin andre Grand Slam-tittel i år da hun slo tsjekkeren Karolína Plísková i US Open-finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed understreket den 28 år gamle tyskeren at hun for tiden er verdens beste kvinnelige tennisspiller.

6-3, 4-6, 6-4 ble resultatet i finalen. I det tredje settet så det ut til at Plísková hadde fått overtaket på Kerber. Den hardtslående tsjekkeren lå foran 3-1 etter et tidlig servegjennombrudd, men Kerber kjempet seg tilbake til 3-3. Tyskeren lå under med 0-30, men så viste hun noen av de kvalitetene som har gitt henne et kjempegjennombrudd i relativt høy alder.

Kerber, som også satte en stopper for Caroline Wozniacki i semifinalen, vant en rekke baller på svært viktige tidspunkter, så selv om kampen egentlig var ganske jevn, klarte hun å sikre seieren mot Plísková .

En avgjørende faktor i kampen ble antallet uprovoserte feil fra Plísková , som hadde 47 mot Kerbers 17.

Kerber vant i januar Australian Open, hun var i finalen i Wimbledon mot Serena Williams, og nå kan hun også kalle seg mester i US Open, som er årets siste grand slam-turnering. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært