Meny

Kvinne terrorsiktet etter gassflaskefunn i Paris

Fransk politi under aksjonen i Boussy-Saint-Antoine nær Paris, torsdag kveld. Tre unge kvinner ble pågrepet, og en av dem ble skutt og skadd under aksjonen. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paris (NTB-AFP): En av de tre kvinnene som ble pågrepet i Paris denne uka, mistenkt for å ha planlagt en terroraksjon, er varetektsfengslet.

Kvinnen er av påtalemyndigheten identifisert som 29 år gamle Ornella G. Hun ble lørdag kveld siktet for forbindelser til en terrorgruppe og drapsforsøk i regi av en organisert gruppe, opplyser fransk påtalemyndighet.

Tre kvinner ble pågrepet i Boussy-Saint-Antoine sør for Paris torsdag kveld i forbindelse med funnet av en gammel, avskiltet bil nær Notre-Dame-katedralen i Paris noen dager tidligere. De tilhørte ifølge påtalemyndigheten en celle som sto i kontakt med ledende personer i IS i Syria.

En servitør i området fattet mistanke til bilen, som sto med nødblinken på. I et av bilsetene lå en tom gassflaske, og i bagasjerommet fant politiet fem fulle gassflasker.

Det var ingen utløsermekanisme, men etterforskerne fant to flasker diesel, en fille dynket i brennbar veske samt en halvrøykt sigarett ved siden av gassflaskene.

Ifølge Molins tydet funnet på at det var gjort forsøk på å antenne gassflasken. Totalt åtte personer er pågrepet i forbindelse med saken. (©NTB)

Populært