1,5 millioner muslimer begynner pilegrimsferden i Mekka

Al-Haram-moskeen i Mecca fotografert fredag kveld. Foto: Ahmed Jadallah / Reuters / NTB scanpix.
Al-Haram-moskeen i Mecca fotografert fredag kveld. Foto: Ahmed Jadallah / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

1,5 millioner pilegrimer fra hele verden begynner lørdag på den årlige pilegrimsferden hajj i Mekka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år har saudiarabiske myndigheter innført en rekke tiltak for å forhindre en gjentakelse av fjorårets tragedie hvor 2.300 personer ble trampet i hjel.

Etter en rekke forhåndsritualer i Mekka denne uken, vil pilegrimene lørdag dra i busser, med tog og til fots til Mina, omtrent fem kilometer øst for Mekka. De følger fotsporene til profeten Muhammed, som gjorde de samme ritualene for 1.400 år siden. Fra Mina fortsetter ferden til Arafat-fjellet.

Før årets store innrykk i Mekka har sikkerhetsfolk og myndigheter hatt øvelser for å styre menneskemassene i området. Helsepersonell skal også være godt forberedt før den fem dager lange hajj, som pilegrimsferden heter.

Les også: Kraftig kritikk av Saudi-Arabia etter pilegrims-tragedie

Reuters skriver at myndighetene i år tar i bruk moderne elektronikk for å holde høye med pilegrimene og ha kontroll med det som skjer. Nye overvåkingskameraer skal opp, og de religiøse gjestene skal få elektronisk armbånd.

Målet er å oppdage problemer i tide, og å kunne kontrollere folkemengden ved å ha elektronisk kontrollerte veier som kan åpnes og lukkes.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært