Meny

Merkel og Erdogan diskuterer flyktninger og kupp

Tysklands statsminister Angela Merkel ankom søndag Hangzhou i Kina for å delta på G20-toppmøtet. Før møtet ble innledet søndag ettermiddag, møtte hun Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hangzhou (NTB-DPA) For første gang siden kuppforsøket i Tyrkia har landets president Recep Tayyip Erdogan møtt Tysklands statsminister Angela Merkel. Flyktninger og kuppforsøket sto på agendaen.

De to møttes søndag i forkant av åpningen av G20-toppmøtet i Hangzhou i Kina. Der diskuterte de det anstrengte forholdet mellom Tyrkia og Tyskland. De snakket også om samarbeid for å håndtere flyktningkrisen. Det mislykkede kuppforsøket i Tyrkia i juli sto også på agendaen, opplyser tyske myndigheter.

Dette var første gang Erdogan og Merkel møttes ansikt til ansikt etter kuppforsøket.

Det er ikke kjent om Erdogan og Merkel diskuterte det tyrkiske forbudet mot at å besøke Incirlik-flybasen i Tyrkia. Tyrkia har ilagt forbud mot at tyske politiske delegasjoner kan få besøke militærbasen. Dette er et svar på et vedtak i den tyske nasjonalforsamlingen i mai der det heter at armenerne ble utsatt for folkemord i regi av Det osmanske riket mellom 1915 og 1916.

Tyrkiske myndigheter vedkjenner seg at mange armenere ble drept, men vil ha seg frabedt at man bruker ordet folkemord. Fredag uttalte tyske myndigheter at vedtaket ikke er juridisk bindende. (©NTB)

Populært