Meny

Zucca & co. skal holde på desperasjonen

Mats Zuccarello og resten av det norske hockeylandslaget skal forsøke å gjenskape intensiteten fra Italia-kampen. Her er NHL-proffen i klammeri med Tommaso Traversa. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Eivind B. Holth): De norske hockeygutta skal gå rett på sak når OL-skjebnen skal besegles mot Frankrike på Jordal søndag.

– Det er en ren finale, det er inspirerende nok i seg selv. Vi gjorde en blendende førsteperiode mot Italia. Det er viktig at vi husker hva vi gjorde der, sier landslagstrener Petter Thoresen til NTB.

Med seier mot Frankrike kan Mats Zuccarello og resten av ishockeylandslaget begynne å forberede seg til OL i 2018. Lærdommen fra de to første kampene mot Kasakhstan og Italia er enkelt og greit at det lønner seg å gå rett på mål.

– Vi var mye mer direkte i spillet vårt mot Italia. Vi gikk rett på mål eller valgte å gå på skudd mye tidligere. Mange flere pucker mot mål og trafikk foran målvakt, er Thoresens oppskrift.

Frankrike har slått Italia 2-1 etter forlengning og Kasakhstan 4-1. I mål har tidligere NHL-målvakt Cristobal Huet holdt tett.

Thoresen garanterer et heltent norsk lag som skal gjøre sitt for å ri videre på medgangsbølgen på Jordal. (©NTB)

Populært