Meny

Urolighetene i Gabon krever flere liv

Et stillbilde viser en påtent buss utenfor nasjonalforsamlingen i Gabons hovedstad Libreville. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libreville (NTB-AFP): Ytterligere to personer har blitt drept i volden som har herjet i Gabon etter at Ali Bongo ble gjenvalgt som president.

En av de to drepte var en politimann som ble skutt i byen Oyem nord i landet, sier innenriksminister Pacome Moubelet-Boubeya. Angriperne ble pågrepet da de forsøkte å krysse grensen over til nabolandet Ekvatorial-Guinea.

Bongo ble utropt som valgets vinner, men hovedutfordrer Jean Ping hevder at det er han som er presidenten i landet. Rundt 800 personer har blitt pågrepet i hovedstaden Libreville siden onsdag. De blir holdt under «nedverdigende og utålelige forhold», sier advokat Jean-Pierre Akumbu M'Oluna.

Innenriksministeren sier at til tross for de pågående opptøyene, ser de hverdagen komme tilbake i Libreville. Hovedstaden har imidlertid vært uten internettilgang siden onsdag, og spenningen er høy. Antallet drepte skal være oppe i sju, men ifølge lokalbefolkning er dødstallet langt høyere.

– De skyter, de frakter vekk likene. Vi er traumatisert, sier en mor. (©NTB)

Populært