Meny

Unntakstilstand etter jordskjelv i Oklahoma

Det ligger steiner utenfor en tom gullsmedforretning etter jordskjelvet i Pawnee, Oklahoma. Foto: Lenzy Krehbiel-Burton / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pawnee (NTB-AP): Guvernøren i den amerikanske delstaten Oklahoma har erklært unntakstilstand etter et jordskjelv med styrke 5,6 ved Pawnee.

Skjelvet kunne kjennes fra Illinois til den sørvestlige delen av Texas. Unntakstilstanden er innført i Pawnee fylke, som ble rammet av skjelvet tidlig lørdag morgen lokal tid. Det er ikke meldt om store ødeleggelser eller skadde personer.

Guvernør Mary Fallins erklæring av 30 dagers unntakstilstand gjør at statlige etater kan benytte seg av nødhjelpsfond, og det er det første steget mot å be om hjelp fra føderale myndigheter, om nødvendig.

Skjelv med styrke over 3 i området er knyttet til underjordisk dumping av avfallsvann fra olje- og gassproduksjon. 37 brønner av denne typen ble beordret stengt innen sju til ti dager etter jordskjelvet, fordi det er funnet forbindelse mellom innsprøyting av spillvann og skjelv. (©NTB)

Populært