Meny

Valget i gang i Hongkong

Ricky Wong, en av kandidatene til Hongkongs lovgivende forsamling, holder tale før søndagens valg. Foto: Bobby Yip / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hongkong (NTB-AP): Over 3,7 millioner stemmeberettigede i Hongkong går søndag til urnene, i det som er det første store valget etter de store protestene i 2014.

Valget på kandidater til byens lovgivende forsamling omtales som en avgjørende test for den pro-demokratiske siden. Pro-demokrati-fløyen har for tiden 27 av 70 seter i forsamlingen og må holde på minst en tredel for å fortsette å ha vetomakt.

Det er en fare for at nye kandidater kan splitte demokrati-fløyen, og dermed gi Beijing-partier flere seter og regjeringen mer makt til å få gjennom kontroversielle og upopulære lover. Massedemonstrasjonene i 2014 ble utløst av at kinesiske myndigheter ønsket at kandidater som stiller til valg av ny leder i Hongkong, skal godkjennes av en nominasjonskomité utnevnt av regjeringen i Beijing. (©NTB)

Populært