Meny

Polen ber britene bekjempe fremmedhat

Storbritannias utenriksminister Boris Johnson var lørdag i møter med sin polske motpart Witold Waszczykowski. Dagen før møtte han Østerrikes utenriksminister Sebastian Kurz (bildet). Foto: Heinz-Peter Bader / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Warszawa (NTB-AFP): Polen ber Storbritannia beskytte sine innbyggere mot fremmedhat, etter at en polakk i London ble drept i det politiet tror var hatkriminalitet.

– Vi regner med at den britiske regjeringen og myndigheter tar ansvar for sikkerheten til britiske og europeiske borgere, inkludert polakker, for å forhindre gjerninger drevet av fremmedhat, som vi har sett i det siste, sier Polens utenriksminister Witold Waszczykowski etter samtaler med sin britiske kollega Boris Johnson i Warszawa.

Seks tenåringer er pågrepet og mistenkt for drapet på den 40 år gamle fabrikkarbeideren Arek Jozwik i Harlow, nordøst i London, sist lørdag. Etterforskere sier de ser på om drapet var hatkriminalitet, men understreker at motivet ikke er kjent.

Det har vært en stor økning i hatkriminalitet som har blitt anmeldt etter at britene stemte for å melde Storbritannia ut av EU. Både muslimer, østeuropeere og personer med mørk hudfarge er blitt utsatt for rasistiske utfall og oppfordringer om å reise hjem etter brexit-avstemningen. I valgkampen ble muligheten for å stanse innvandringen til Storbritannia brukt som et viktig argument for dem som ønsket at landet skulle forlate EU. (©NTB)

Populært